Måleri med historia

Med över 80 års erfarenhet
inom måleri stoltserar idag fjärde generationen vid rodret.

Fridströms Måleri startades 1936 av Helge Fridström. Företaget drivs sedan 1994 av tredje generationen, Lars Fridström, som tog vid efter sin pappa Sören Fridström.

På 30-talet var klädseln annorlunda, Helge bar alltid skjorta och fluga. Till och från sina arbeten cyklade han eftersom han aldrig skaffat sig körkort. Färgen blandade man själv med pigment, linolja och terpentin.

Helge hade en konstnärlig ådra varför han hade många ådrings- och marmoreringsjobb. Detta har gått i arv först till äldsta sonen Bengt Fridström, som var erkänt skicklig på allt vad marmorering och ådring heter. Bengt har gjort många trappuppgångar som vi än idag kan njuta av, exempelvis Plankgatan 1.

Farbror Bengt kom sedan att bli en utmärkt läromästare till brorsonen Lars Fridström, som i början av 90-talet gick i lära hos sin farbror. Under denna lärotid utmärkte sig Lars framförallt för sitt goda färgsinne som gjorde att han hade en unik förmåga att blanda färger, något som än idag är en stor tillgång i företaget då färgsättning av såväl privata hem, offentliga lokaler och fasader är ett av företagets tjänster.